logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

ФЕСТИВАЛЬ ДОШКІЛЛЯ: ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

ФЕСТИВАЛЬ ДОШКІЛЛЯ: ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає від більшості глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання наших дітей на початку їхнього життєвого шляху - не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє. Дитячий садок для малюків не дарма вважають першою школою життя. Той фундамент, який закладається в нас з самого дитинства, служить нам опорою і основою в подальшому житті. І як би нам не здалося дивним, але працівники дитячих садків та інших дошкільних закладів, спільно з батьками та близькими наших дітей, стоять на своєрідній фронтовій передовій нашого спільного, самого найближчого майбутнього. І саме зараз, під час воєнного стану, особливо об’єднались зусилля батьків, педагогів, дітей і влади на досягнення загальної мети: ПЕРЕМОГИ!!!

Саме про це  педагоги-дошкільники області мали змогу почути  на заході «ФЕСТИВАЛЬ ДОШКІЛЛЯ: ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!», який 28 вересня цього (2022) року відбувся в онлайн просторі Тернопільського ОКІППО (платформа GoogleMeet). Слід відмітити, що фестиваль, який проводиться щорічно, стає традиційним. і присвячується Всеукраїнському Дню Дошкілля, який цьогоріч відзначили 25 вересня.

З вітальним словом від адміністрації ТОКІППО виступила Когут О.І., заступник директора з науково-педагогічної, навчальної роботи та інформаційно-комунікаційних технологій, яка зазначила особливості організації освітнього процесу під час воєнного стану і важливість партнерських стосунків між усіма учасниками.

Про специфіку формування соціально-громадянської компетентності у дітей дошкільного віку в умовах сьогодення розповіла Ірина Зубаль, методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО

Волонтерську діяльність, як засіб  формування доброзичливості в дошкільнят запрезентувала для учасників Кульчицька Оксана, вихователь-методист дошкільного навчального закладу № 6 м. Чорткова.

Як організувати  роботу із внутрішньо переміщеними особами на рівні співпраці із органами місцевого самоврядування поділилась Катерина Дорошевська, вихователь дошкільної групи Шкроботівської гімназії Кременецького р-н.

Катерина Пітура, в.о. директора ЗДО «Сонечко», Козівської ТГ представила до уваги колег  презентацію «Волонтерський внесок колективу Козівського ЗДО «Сонечко» у розвиток і підтримку ЗСУ».

«Особистий приклад батьків дошкільнят - орієнтир для формування патріотичної  свідомості маленького українця» - тема презентаційного відеоролика, який підготувала Роксолана Осадчук, директор ЗДО "Сонечко" с.Синьків Залішицької ОТГ.

Про роботу з дітьми ВПО в умовах сьогодення, як спільний проєкт із фондом ЮНІСЕФ розповіла Ірина Шикула, вихователь Навчально - виховного комплексу "Лозівська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Байковецької сільської ради.

Свіжий погляд на вітчизняний та зарубіжний досвід дошкільної освіти представила до уваги слухачів Наталія Бачинська, методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО.

На завершення заходу учасники обмінялись привітаннями з Днем Дошкілля, побажаннями щодо досягнення спільної мети!!!.

Більш детальну інформацію про «ФЕСТИВАЛЬ ДОШКІЛЛЯ: ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!», презентації та інформаційні ресурси можна знайти на блозі «Дошкільна освіта Тернопільської області» https://zdo-tokippo.blogspot.com/

 

Останні новини